نسکافه یعنی اسم عام ما ایرانیها برای تمامی قهوههای فوری. نسکافه یعنی لذت داشتن یک فنجان قهوه در سختترین شرایط ممکن، کوه، دشت، مسافرت، پشت میز کار. نسکافه یعنی با یک لیوان آب جوش هم میتوان کافئین مورد نیاز بدن را تامین کرد. اما واقعا نسکافه چیست؟ نسکافه از کجا آمده و چقدر قدمت دارد؟ اگر شما هم از طرفداران این قهوه و برند هستید با مجله فیدیلیو همراه باشید تا شما را بیشتر با نسکافه آشنا کنیم.
نسکافه یا قهوه فوری؟
بهتر است همین ابتدای کار برای آن دسته که نمیدانند مشخص کنیم که نسکافه یک نام تجاری از محصولی تحت عنوان قهوه فوری است. قهوه فوری یا قهوه آماده، یک نوشیدنی است که از دانههای قهوه به عمل آمده و فرآوری شده است. روند تولید قهوه فوری اینگونه است که عصاره قهوه را بصورت مایه میگیرند و سپس به روشهای خشک کردن انجمادی یا پاششی رطوبت را از آن گرفته و در نهایت پودر قهوه آماده بدست میآید. این پودر خاصیت حل شوندگی دارد و به راحتی در آب جوش حل میشود. از مزایای قهوه فوری میتوان به زمان کم برای آماده سازی، وزن و حجم کم آن که موجب حمل نقل راحت تر آن و عمر مفید طولانی (به دلیل نداشتن رطوبت) است.
قصه از کجا شروع شد از برزیل
قهوه فوری که امروزه آن را تحت نام نسکافه نوش جان میکنید یک محصول عالی از برندی با گذشته طولانی است. جرقههای اولیه خلق این محصول به سال ۱۹۲۹ بر میگردد. زمانی که آمریکا دچار رکود اقتصادی بود و این امر منجر به کاهش مصرف قهوه برزیل شد. دولت برزیل شرکت نستله را به این چالش کشاند که از مازاد تولید قهوه سالیانه این کشور استفاده بهینه بکند.
متخصص قهوه شرکت نستله Max Morgenthaler و تیم اش، با یک چالش سخت رو به رو بودند. چالش خلق کردن یک فنجان قهوه خوشمزه که با تنها اضافه کردن آب آماده شود. این تیم سخت تلاش کردند تا یک قهوه فوری را تولید کنند که طعم و مزه طبیعی قهوه را داشته باشد. در سال ۱۹۳۹ تلاشهای این تیم نتیجه داد و قهوه فوری تحت نام نسکافه متولد شد. نام نسکافه از ترکیب سه حرف اول کلمه نستله بعنوان پیشوند کافه به وجود آمد و پس از آن نسکافه یک محصول جدید در دنیای قهوه شد.
داستان خوارکیها
اولین قهوه فوری تجاری جهان با برند نسکافه به مردم معرفی شد و همین امر باعث شد پس از آن بسیار قهوه فوری را به نام نسکافه بشناسند، همان اتفاقی که برای تاید، کلینکس و … افتاد. نسکافه نخستین بار در تاریخ ۱ آوریل ۱۹۳۸ و در سوئیس رونمایی شد و تصور این میرفت که یک موفقیت تجاری بزرگ در اروپا باشد. متاسفانه این اتفاق بدلیل وقوع جنگ جهانی دوم با کمی تاخیر همراه شد.
بلافاصله بعد از پایان جنگ صادرات نسکافه به فرانسه، انگلیس و آمریکا شروع شد. نسکافه بطور شگفت انگیزی مورد استقبال نظامیان آمریکایی قرار گرفت کار به جایی رسید که این محصول سفیر غذایی اروپا در آمریکا شد و به نوشیدنی جدا نشدنی از فرهنگ غذایی آمریکا تبدیل شد. در دهه ۴۰ میلادی محبوبیت نسکافه همچنان رو به رشد بود. هم اکنون این نام تجاری انواع مختلفی قهوه فوری با طعم های مختلف را تولید میکند تا رضایت حداکثری ذائقه مشتریانش را بدست آورد.
کافی میت دوست قدیمی نسکافه
کافی میت یک شیر خشک غیر لبنی و محصول شرکت نستله است که میتوان آن را بصورت پودر، مایع و همچنین مایع غلیظ شده تهیه کرد. این محصول که یار جدا نشدنی نسکافه است در سال ۱۹۶۱ به بازار معرفی شد.
یک بسته باز نشده از این محصول میتواند تا ۲ سال ماندگاری داشته باشد، بدون نیاز به این که در یخچال نگهداری شود و همچنین میتواند برای ۲ هفته از زمان باز شدن بسته بندی تازه بماند. این محصول بسیار مناسب مکانهایی است که دسترسی به شیر تازه و همچنین یخچال برای نگهداری آن دشوار است، مکانهایی مانند دفاتر اداری، کوه، دشت و جنگل. این محصول غیر لبنی برای افرادی که به لاکتوز و لبنیات حساسیت دارند هم مفید فایده و قابل استفاده است. کافی میت به محض اینکه باز شد باید در یخچال نگه داری شود.
انواع کافی میت
محصول اولیه کافی میت در فوریه سال ۱۹۶۱ معرفی شد پس از آن در سال ۱۹۸۹ کافی میت مایع و محصول جدید دیگری معرفی شد که همان کافی میتی است که این روزها در مغازهها به چشم میخورد.
در آمریکا کافی میت بصورت مایع تولید و مصرف میشود. کافی میتهای تولید آمریکا دارای ۲۵ طعم و مزه مختلف هستند طعمهایی مانند زنجبیلی، موکا، نعنا فلفلی. در اروپا و ایران فقط میتوان کافی میتهای پودری را آن هم در دو سه طعم مختلف یافت. در کافی میتهای تولید اروپا از چربی هیدروژنه شده که عامل بیماریهای قلبی است استفادهنمی شود.