تهران شهر زیبا و دست داشتنی است. تهران هنوز هم زیبایی‌های خودش را دارد که این زیبایی‌ در زمستان کمتر به چشم می آید. هم مردم کمتر فرصت گشت گذار در تهران را دارند و هم آلودگی و هوای نا سالم در زمستان باعث می‌شود این زیبایی ها کمتر به چشم بیایند.

در روزگاران قدیم تهران به باغ‌هایش معروف بوده که امروز از آن ها تنها اسمی باقی مانده است مانند باغ سپه سالار، باغ ملی و دیگر باغ‌ها. بیشتر این باغ  و بوستان‌ها کاربریشان را تغییر داده‌اند و تنها در باغ موزه‌ها و اماکن خاص می‌توان این زیبایی را جست. تهران در ایام عید نوروز حال و هوای بسیار خوبی دارد. هوای پاک، آسمانی آبی، درختان سبز  و خیابان‌های خلوت چشم انداز بینظیری را رقم می‌زنند.

یکی از برنامه‌هایی که می‌توانید برای ایام تعطیل و طول عید برای خود بگذارید و از زیباترین حالت تهران لذت ببرید رفتن به باغ ها و موزه‌های آن است. باغ ها و کاخ بیشتر حال و هوای عید دارند، انگار که هرجا سبزه و دار و درخت باشد عطر بهار بیشتر در آنجا جاری می‌شود.

اگر عید در تهران هستید که نباید وقتتان را در خانه تلف کنید. با دوستان و خانواده به مکان‌هایی بروید که ما در این مطلب از مجله فیدیلیو به شما پیشنهاد می دهیم و حس و حال واقعی تهران را در کنار یک لیوان چای یا یک فنجان قهوه در 10 کافه با حال و هوای بهاری تجربه کنید. توجه داشته باشید که این کافه‌ها فقط مخصوص ایام عید نیستند و این زیبایی را در بهار و تابستان هم حفظ می‌کنند.

[tie_slideshow]

[tie_slide]

1-موزه زمان – کافه ریبار

عید و نوروز و تحویل سال و عجین است با زمان، این دقیقه‌ها و ثانیه‌ها هستن که از پس یکدیگر می‌گذرند و ما را به بهار می‌رسانند. پس چه جایی بهتر از موزه زمان برای یکی از اولین مقصدهای “غذاگردشگری” در تهران. تماشاگه زمان یکی از عمارت های قدیمی زمان قاجار و متعلق به “حسین خداداد” بوده و در خیابان فلاحی (زعفرانیه) واقع شده است.

چند وقتی هست که “کافه ریبار” در گوشه‌ای از حیات زیبا و بهاری این عمارت آبی رنگ دایر شده‌است. کافه‌ای مسقف و با فضایی شبیه به گلخانه، با کلی صندلی، پس هیچ نگرانی از بابت تغییر وضعیت آب‌ و هوای بهاری، از آفتابی به ابری و بارانی، نداشته باشید. تخصص اصلی کافه ریبار صبحانه است و اصلا به صبحانه‌هایش معروف است. بوفه سرد و گردم در کنار تهیه کرپ و پنکیک و املت‌های مختلف به درخواست شما. این کافه یک پیشنهاد خوب برای یک وعده صبحانه بهاری خواهد بود.

آدرس و منو این کافه را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

2-کاخ گلستان – کافه گلستان

کاخ گلستان شاید بهاری‌ترین مکان تهران باشد. چیزی در حدود 100 سال و در زمان پادشاهی قاجار و پهلوی اصلی‌ترین و مهم‌ترین مراسم نوروزی در این کاخ و با آداب و رسوم مخصوص و با نام “سلام نوروزی” برگزار می‌شده است. نزدیکی کاخ گلستان به بازار، حال و هوای عید این کاخ را نیز دو برابر کرده‌است. حوض، کاخ مرمر و تالار آینه و ..  در کنار جمعیت گردشگران نشان می‌دهد چه قدر مردم ما دوست دار زیبایی بوده و هستند.

وجود یک کافه سنتی در کاخ گلستان هم نعمتی است، مخصوصا برای گردشگران خارجی. اصلا شاید خصلت غذا و خوارکی است که گشت و گذار در هر محلی را به خاطرات مادام العمر تبدیل می‌کند. کافه کاخ گلستان هم نامش را از همین مکان گرفته است و کافه گلستان نام دارد. کافه‌ای با حال و هوای سنتی و خاطره انگیز که جان می‌دهد برای عکس‌های یادگاری نوروزی و بهاری.

آدرس و منو این کافه را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

3- کاخ سعد آباد – کافه رویال

کاخ موزه سعد آباد از پاتوق‌های اصلی مسافران نوروزی بوده و انبوه جمعیتی است که هر ساله برای بازدید سری به آن می‌زنند. کاخ سعدآباد چندین و چند موزه دارد ولی یکی از موزه‌های آن که بسیار همسو با رسالت فیدیلیو است موزه آشپزخانه سلطنتی است. موزه ای که نشان می‌دهد شاهان پهلوی و درباریان چه غذایی میل می‌کرده‌اند. اگر علاقه‌مند به غذا هستید پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به این موزه بزنید.

در نزدیکی‌های موزه آشپزخانه سلطنتی کافه‌ای قرار دارد به نام “کافه رویال”، این کافه دو شعبه دارد و شعبه دیگر آن نزدیک “کاخ سبز” است. نوشیدن یک فنجان قهوه و یا نوشیدنی سرد در میان درختان سر به فلک کشیده کاخ سعدآباد بسیار می‌چسبد. یکی دیگر از پیشنهادهای ما بعنوان 10 کافه بهاری، کافه رویال خواهد بود.

آدرس و منو این کافه را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

4- پارک گفت و گو – کافه شمرون

تراس کافه شمرون مشرف به بخش جذابی از پارک گفتگو است. مکانی به دور از هیاهوی شهر و اتوبان.

بعد از قدم زدن، نشستن در تراسی که رو به پارک است و دل دادن به فنجانی از نوشیدنی پر مهر، می­تواند تمام خستگی را از تن در کند. آن هم در ایام فصل بهار که پارک گفت و گو حال و هوای دیگری دارد.

آدرس و منو این کافه را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

5- کاخ نیاوران – کافه کارزین

کاخ نیاوران هم به دلیل موقعیتی که دارد و نزدیک بودن کوه‌های دارآباد همیشه آب و هوایی خوب و مطلوب داشته. در کل مسافران نوروزی به هر جا که بروند حال و هوای عید و نوروز را نیز با خود می‌برند. کاخ موزه نیاوران هم که از مقاصد گردشگری پر بازدید در عید نوروز بوده همیشه در این ایام برنامه‌های ویژه‌ای برای بازدید کنندگان دارد.

کافه کارزین کافه کاخ نیاروان است که مشرف به محوطه و چند کاخ زیبا است با ظاهری شبیه به کلبه‌های چوبی. در محیطی با منظره بی بدیل منتظر شما کافه گردان بهاری است. نگذارید ایام عید شما بیهوده بگذرند و تلف شود. صفای این ایام را با بازدید از کاخ‌ها و موزه‌ها در کنار استفاده از کافه رستوران‌های اطراف آن لحظه‌های بسیار خوشی را برای شما رقم خواهند زد.

آدرس و منو این کافه را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

6- خانه موزه مقدم – کافه طرفه

خانه مقدم از یادگاری‌های تهران قدیم و مطعلق به دوران قاجار است. مالک اولیه این منزل یا عمارت مجلل محمدتقی خان احتساب‌الملک بوده و پس از وی خانه در مالکیت استاد محسن مقدم استاد باستان شناسی دانشگاه تهران و طراح لوگوی دانشگاه تهران قرار می‌گیرد. آقای مقدم بسیار هنر دوست بوده حجم انبوهی از زیبایی را در فضای خانه جای داده است. زیبایی های این خانه واقعا در کلام نمی‌گنجد و از جمله امکان گردشگری تهران است که حتما باید رفت و با چشم خود دید.

از زیبایی حیاط، عمارت، آبنما، حوض و کاشیکاری این خانه به راحتی نمی‌توان گذشت. شاید از لحاظ تراکم زیبایی در یک محل خانه موزه مقدم متراکم‌ترین و در نوع خود بینظیر باشد. یکی از بهاری ترین کافه ای تهران در ایام نوروز هم کافه طرفه است کافه ای که در ایوان این خانه قرار دارد و مشرف به تمام زیبایی های آن است.

آدرس و منو این کافه را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

7- باغ فردوس – کافه ویونا

یک سری از محله‌های تهران بیش تر بوی عید می‌دهند که یکی از آن‌ها محدوده میدان تجریش است. باغ فردوس را دیگر خیلی‌ها می‌شناسند وجود کافه و فروشگاه‌های عرضه محصولات فرهنگی هنر و همچنین به خاطر وجود موزه سینما، جایی که اگر عشق سینما یا علاقمند به آن باشید می‌تواند ساعت‌ها شما را جذب خود کند. علاوه بر موزه 2 سینما (سینماتوگراف و سینما فردوس) با اکران‌های نوروزی بسیار مناسب دورهمی‌های دوستانه و خانوادگی هستند.

باغ فردوس هم به سبک دیگر بناهای اصیل ایرانی هم حوضی با کاشی‌های فیروزه‌ای دارد و هم جوی آبی که صدایش آرامش خاصی در فضا پخش کرده است. این مکان دو کافه را در خود جای داده است اولی کافه ویونا شعبه باغ فردوس است که در حیاط قرار دارد و با توجه به منظره مشرف به حیات و عمارت بسیار دلپذیر است. کافه دیگر کافه سینما است که هم فضای مسقف دارد و هم تراس،کافه سینما جالبی هم دارد مانند اسموتی چارلی چاپلین. این کافه‌ها خود می‌توانند مقاصد گردشگری شما باشند و هم محلی برای استراحت و گپ زدن قبل (و یا بعد) از رفتن به موزه یا سینما.

آدرس و منو کافه ویونا را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

8- باغ انجمن خوشنویسان – چای بار

انجمن خوشنویسان، هم باغ است، هم آموزشگاه و هم گالری. ویژگی خاص و منحصربه‌فرد این باغ وجود یکی از مجسمه‌های زیبای «هیچ» استاد پرویز تناولی است که همیشه عده ای در حال عکس گرفتن با آن هستند. در ورودی گالری این باغ هم دو حوض وجود دارد که پر هستند از ماهی‌های بزرگ قرمز و رنگی به تنهایی یادآور عید و نوروز هستند.

گشت گذارتان که در باغ تمام شد می‌توانید سری هم به چای بار بزنید. این کافه‌ای همانطور که از نامش مشخص تمرکز ویژه‌ای روی انواع چای و دمنوش دارد. البته چای بار هم به سنت دیگر کافه باغ‌ها صبحانه‌های کاملی دارد بیش از 10 نوع صبحانه متنوع که با نان‌های گوناگون و به سبک چای بار سرو می‌شوند.

آدرس و منو این کافه را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

9- باغ نگارستان – کافه نگارستان

کافه نگارستانبنای باغ نگارستان متعلق به دوران قاجار بوده و به دستور فتحعلی شاه و بعنوان اقامت گاه تابستانی بنا شده است. علت نام گذاری این باغ به نام نگارستان هم موزه ای بوده که در آن آثار نقاشی ازهنرمندانی به نام نگهداری و نمایش گذاشته شده که اکثرا هم شاگردان استاد کمال الملک بوده‌اند. وجود ساختمان‌هایی با سبک کلاه فرنگی، چند حوض و استخری بزرگ، دار و درخت و گلخانه و گلکاری‌های این باغ آن را به یکی دیگر از پیشنهادهای گردشگری تهران مخصوصا در فصل بهار تبدیل کرده است.

در گذشته کافه‌ای در این باغ دایر بوده با نام کافه تهرون که باعث رونق این باغ و شناخته شدن آن در میان عموم مردم شده بود. کافه‌ای با سبک سنتی که شربت‌ها و خوراک‌های ایرانی‌اش زبانزد خاص و عام بود و پای بسیاری از گردشگران دخلی و خارجی را به این باغ باز کرده بود. صدای موسیقی استاد بنا، میز و صندلی‌ها و ظروف سرو غذا انگار که شما را در قالب سفری خوش، به گذشته و ایام قدیم، چیزی در حدود سال 1310می برد.

قرداد کافه تهرون در انتهای تابستان 95 با این باغ تمام شده و چند روزی  می‌شود که کافه نگارستان جای آن را گرفته است که قصد دارد رونق گذشته را دوباره به این باغ بازگرداند و پله پله به سرویس‌ها و خدمات خود همچون صبحانه و نهار اضافه کند.

[/tie_slide]

[tie_slide]

10-کافه تهرون ویلا

اگر کافه تهرون در باغ نگارستان همچنان به فعالیت خود ادامه داده بود، پیشنهاد اول ما به عنوان بهاری‌ترین کافه به آن تعلق  می‌گرفت. کافه‌ای که با هدف خاطره سازی در حال و هوای تهران کنونی دایر شده بود و مشتریان وفادار و پیگیری هم داشت. کافه‌ای که فرهنگ غذاهای رو به فراموشی را زنده نگه داشته بود و انواع دمنوش‌ها و نوشیدنی‌های ناب و بکر ایرانی را به بهترین شکل ممکن عرضه  می‌کرد.

با تمام شدن قرار داد کافه تهرون با باغ نگارستان مدیریت این کافه به دنبال محلی می گشتند که به سبک و سیاق کاری آن ها بیاید و بستر مناسبی برای ساختن خاطراتی جدید باشد. تیم کافه تهرون چند ماه وقت صرف یافتن چنین مکانی کرد تا در نهایت مکان جدید کافه تهرون را در خانه‌ای قدیمی‌ در خیابان خسرو واقع در حوالی پل کریمخان و خیابان ویلا (استاد نجات اللهی) یافت. تقریبا دوماه وقت برای بازسازی این خانه به سبک کافه تهرون صرف شده و قرار است در آغازین روزهای سال 96 این کافه حیات دوباره بیابد و به کار خود ادامه دهد. شاید فضایی که با هم زیستی باغ نگارستان و کافه تهرون خلق شده بود دیگر تکرار نشود ولی کافه تهرون رسالت خود را ادامه داده و همچنان برای یاران وفادارش خاطره سازی خواهد کرد.

آدرس و منو این کافه را از اینجا ببینید

[/tie_slide]

[tie_slide]

[/tie_slide]
[/tie_slideshow]