بخشی از هویت فرهنگی هر شهری را وجود کافههای آن مشخص میکند. کافههایی که مرکز معاشرت و مباحثه طبقه روشنفکر آن جامعه است. تهرانی که اکنون چیزی در حدود 4 هزار کافه و کافه رستوران را در دل خود جای داده است زمانی تنها 5 کافه داشته است.
کافه فردوسی، کافه فیروز، کافه ریبرا، کافه نادری و کافه گل رضائیه نسل اول کافه های پایتخت بودهاند که از این نسل اولیها تنها دو کافه هستند که همچنان و به فعالیت و حیات خود ادامه میدهند. کافه نادری و کافهای که امروز میخواهیم در مجله فیدیلیو به آن بپردازیم. کافه گل رضائیه کافهای به جای مانده از موج اول کافههای مدرن پایتخت.
نسل به نسل در کافه گل رضائیه
[box type=”success” align=”alignleft” class=”” width=”250px”]
میپسندم:
برخورد خوب و پذیرایی گرم پرسنل
حفظ این کافه در گذر زمان
پایبندی به اصول اولیه و خاطره انگیز مانند گزینههای منو
[/box]کافه گل رضائیه بدون شک از خاصترین و نوستالژیکترین کافههای تهران است. کافهای که تاریخ تاسیس آن به سال 1310 باز میرسد و بدون شک بخشی از میراث تاریخی و فرهنگی شهر است. کافهای که زمانی پاتوق روشنفکرترین افراد این شهر و از المانهای تجدد آن بوده است.
کافه گل رضائیه از معدود کافههایی (شاید هم تنها کافه باشد) است که از گذشته تا امروز بصورت خانوادگی اداره شدهاست. مدیریت کنونی آن اقای شروین است که پدربزگ ایشان مالک و موسس اولیه این کافه بوده و بعد از ایشان هم نوبت به پدر آقای شروین میرسد. چند سالی است که مدیریت این کافه از پدر بزرگ و پدر به آقای شروین رسیده است و فضای کافه گل رضائیه این روزها رنگ و بوی سلیقه ایشان را دارد.
کمی نور قرمز لطفا
[box type=”error” align=”alignleft” class=”” width=”250px”]
نمیپسندم:
زمان کاری محدود
نان مورد استفاده از نان لواشهای بسته بندی شدهاست
نمای بیرونی کافه از حال هوای نوستالژیک خود خارج شده
[/box]
نور پردازی داخلی کافه گل رضائیه قرمز رنگ است و در نگاه اول بسیار جالب و جذاب است. دیوارها گویی با عکس و تصویر و تابلوی هنرمندان (بازیگران، خوانندگان و موزیسینها) فرش شده است. دیوارهای این کافه پر است از عکس و تقریبا هیچ جای خالیای روی آن باقی نمانده است. رنگ قرمز و شلوغی ممکن است پس از ساعتی نشستن در اینجا شما را کمی اذیت کرده و باعث شود که محیط را ترک کنید.
در میان میز و صندلیهای این کافه یک میز خاص وجود دارد که همیشه رزرو است و کسی اجازه نشستن روی آن را ندارد. گویا شخص یا اشخاصی هم که این میز را رزرو کردهاند هرگز قصد آمدن به آن را ندارند! شاید داستان این میز برایتان جالب باشد که در گذشته های دور این میز پاتوق و محل قرارهای فرهیختگانی همچون صادق هدایت و فروغ فرخزاد بوده است. همین امر موجب شده تا مالکین این کافه به یاد آنها و ادای احترام به این افراد برای همیشه این میز را در رزرو آنان قرار داده تا یادآور گذشتهها باشند.
کتلت روسی
کافه گل رضائیه تنها در دو شیفت صبحانه و نهار به مشتریان سرویس میدهد. میهمانان این کافه اکثرا کارداران و کارمندان سفارتهای اطراف هستند. دسته دیگر مشتریان گل رضائیه هنرمندانی هستند که به دلیلی نزدیکی بنیاد سینمایی فارابی به اینجا سر میزنند و دسته سوم هم اکثرا افراد کافه گرد و پاتوق بازی هستند که کافه گل رضائیه همیشه در برنامه کافه گردی آنها جای دارد.
به دلیل سبک کاری، کافه گل رضائیه دو منوی مجزا دارد. منوی صبحانه و منوی نهار، منوی صبحانه که شامل نان و پنیر و خامه مربا و عسل و گردو زیتون و … است با انواع چای و قهوه سرو میشود. قهوه ترک اینجا که بصورت سنتی و روی شعله گاز تهیه میشود که نزد مشتریان این کافه بسیار محبوب است.
منوی نهار این کافه جذاب تر از منوی صبحانه آن است. کتلتها و بورشهای معروف روسی، ماهی و جوجه کباب و خورشت قیمه و … که بسیار خوشمزه و تا حد زیادی عطر و طعم گذشته را دارند. در کل کیفیت غذا قابل قبول است اما میتواند بهتر هم باشد.
کافه گل رضائیه کافه ای در زیباترین خیابان تهران
باید ممنون مالکین و مدیران این کافه باشیم که این میراث را از گذشته ها و تهران قدیم برای ما اهالی امروز تهران حفظ کردهاند و میراث داران خوبی بودهاند. کافه گل رضائیه بدون شک بخشی حائز اهمیت و مهم از تاریخ معاصر تهران است، چرا که بستری برای بروز اتفاقات فرهنگی هنری آن بوده است. این کافه یکی از خاطره انگیز کافههای شهر و در یکی از خاص ترین خیابانهای تهران (خیابان 30 تیر) واقع شده است. پیشنهاد ما به شما همراهان فیدیلیو این است که به کافه گل رضائیه بروید و حتما آن را تجربه کنید.
[button color=”white” size=”medium” link=”http://fidilio.com/restaurants/golrezaeieh/%DA%AF%D9%84-%D8%B1%D8%B6%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%87-/” icon=”” target=”true”]منو و آدرس کافه گل رضائیه را از اینجا ببینید[/button]